La ciutat imaginada. Fundació Miró (Barcelona)

Avui hem pogut gaudir d’un taller d’arquitectura per a mares, pares, fills i filles a la Fundació Miró de Barcelona. El col·lectiu d’arquitectes El globus vermell ha conduit l’activitat: hem elaborat maquetes d’habitatges i edificis de serveis amb materials reciclats.

   

Les arquitectes Laura Gómez i Sílvia Martínez ens han fet reflexionar sobre les necessitats bàsiques que tenim tots per viure: alimentació, aigua i energia, i com és important que les poguem satisfer des de les pròpies ciutats o des d’un entorn proper a aquestes. Les maquetes disposaven d’instal·lacions solars fotovoltaiques, vehicles elèctrics, dipòsits d’aigua i horts.

Alhora ens han recordat els múltiples desplaçaments que fem setmanalment per anar a l’escola, a treballar, a l’hospital, al mercat… i com hi ha mitjans de transport més contaminants (el cotxe de dièsel o benzina) que altres (transport públic, bicicleta o caminar).

Ha estat una activitat molt entretinguda en què jugant hem descobert o recordat com podem fer les ciutats més sostenibles.

This entry was posted in Sensibilización and tagged , . Bookmark the permalink.